Om kurset
Reduser matsvinnet
Det kastes mat for mange milliarder kroner per år i Norge. Dette er ikke bærekraftig, verken for lønnsomhet, miljø eller samfunnet. Aktørene i serveringsbransjen går sammen om å redusere matsvinnet sitt med 20% innen 2020.
For å oppnå dette trenger hvert serveringssted en ekspert til og koordinere arbeidet. Kunnskap om effekt, målemetoder og relevante tiltak vil sørge for at du bidrar til økt lønnsomhet i din virksomhet.
Pål vil kjøre ekspertkursene på KIT-akademiet og vil gi deg nødvendig kompetanse til å sette i gang med måling og tiltak for å redusere matsvinnet på ditt serveringssted. Han vil også gi deg den kunnskapen og tryggheten du trenger for å få med deg de ansatte på arbeidet underveis.
Kurs og kompetanse i første fase
Noe av det viktigste i første del av prosjektet har vært utviklingen av en kurs- og kompetansepakke som deltakerne får tilgang til. For mange er den største barrieren ved å delta i KM2020 det å skulle undervise og engasjere alle de ansatte.
Pål Nordahl er kursholder på KM2020-kursene, og fortalte at deltakerne er langt mer trygge og komfortable i rollen som leder og motivator for sine medarbeidere etter å ha deltatt på kurs. Kursene har også vist seg som en velegnet arena for å dele kunnskap og erfaringer.
Mål med kurset
Få en innsikt i hva som skal til for å tjene mere penger enn det du gjør i dag, og forstå at regnskapet er det viktigste verktøyet for økt omsetning og bedre brutto. Salg gjennom service gir de beste resultatene og skaper fremtidens vinnere.
Kurset passer for
Kurset passer for alle.
Kurs vi holder
Bakgrunn kursholder
Pål har 30 års erfaring innenfor matbransjen, både som kokk og servitør, og er tidligere restauratør. Han har siden 2007 vært ansatt som innleid driftssjef for NorgesGruppen Convenience hvor han jobbet med å optimalisere driften for best mulig inntjening. Pål holder også kurset «Tjen mer penger – et økonomikurs for ikke økonomer» på KIT-akademiet der hovedfokus er økt bruttofortjeneste gjennom kontroll på bedriftens egne tall.